MY VEGAN SHOP – ALLT FÖR AKTIVA VEGANER

Veggi moussaka

Upplagt av den

Följ Veggi-Kockens recept och laga en härlig vegetarisk Moussaka!

4 PORTIONER:

AUBERGINE:
8 hg aubergine
1-2 msk salt
till stekning: rapsolja

FÄRSSÅS:
125 g sojamince brown (torrvara)
250 g tomatkross
1 dl ört- eller grönsaksbuljong
1 dl chilisås
1 msk soja
1 liten gul lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk basilika, torkad
1 tsk oregano, torkad
1 tsk kanel
salt & svartpeppar

OSTSÅS:
5 dl Bechamelsås (vit grundsås)
2 dl riven vegansk ost

vegetarisk moussaka

GÖR SÅ HÄR:
Skär aubergine i centimetertjocka skivor. Lägg ut plant – strö på salt och låt ligga i minst 30 minuter, så att vätskan dras ur.

FÄRSSÅS:
Förväll sojamince enligt grundreceptet på förpackningen. Fräs sojamince ordentligt i olja. Låt tomatkross, buljong, chilisås och soja koka upp. Tillsätt färdigfräst sojamince, lök, vitlök och kryddor, låt det koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

OSTSÅS:
Värm såsen och låt osten smälta i den. Torka av aubergineskivorna och stek dem på båda sidor i olja. Lägg aubergineskivor i botten av en smord form. Varva sedan med sojamince, ostsås och aubergine. Översta lagret skall vara ostsås. Stek i varmluftsugn 150-175° ca 30 minuter.

Servera med en fräsch sallad.

← Äldre post

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods