MY VEGAN SHOP

TOFU I DILLSÅS MED BLOMKÅLSMOS

Upplagt av den

TOFU I DILLSÅS MED BLOMKÅLSMOS


Många känner väl säkert igen setupen från fiskrätter? Den här rätten är helt klart inspirerad av fisk. Men det veganska alternativet blir tofu i dillsås och potatismoset blev en annan favorit, blomkålsmos.

Tofu i dillsås

400 g tofu
3 dl havregrädde
2 dl frysta gröna ärtor
färsk dill
vegansk ost (frivilligt)
2 tärningar grönsaksbuljong
citronpeppar
1 tsk citronsaft

1. Börja med att skära upp tofun i bitar och pressa bort överflödig vätska med hushållspapper.
2. Stek tofun i en stekpanna i lite olja så bitarna får fin färg.
3. Häll på havregrädde och låt puttra.
4. Tillsätt ärtorna, dill, buljong, citronpeppar och citronsaft.
5. Låt puttra cirka 10 min.
6. Riv över vegansk ost vid servering.


Blomkålsmos

1 huvud blomkål
0,5 dl havregrädde
salt
muskotnöt

1. Bryt upp blomkålen i mindre buketter och koka dem i saltat vatten tills de är mjuka.
2. Häll av vatten och tillsätt grädde, salt och riven muskotnöt.
3. Mixa med stavmixer. Jag tycker om att inte mixa den helt slät. Lite bitar är härligt!
4. Servera tofu i dillsås tillsammans med blomkålsmos. MUMS!

 

Källa

← Äldre post Nyare inlägg →

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods